1. Pomladanski krog

No, pa se je začelo, na žalost v zelo slabem vremenu.
V petek so najprej na domačem igrišču nastopili igralci ekipe U12 proti sovrstnikom iz Velesovega. Tekma se je odigrala v pravi deževni nevihti, zato čestitke vsem igralcem za odigrani tekmi. Dosegli smo dve zmagi, remi in poraz.
V soboto so najprej nastopili kadeti in zasluženo odpravili arogantne goste Zarica Kranj. Nastopili smo skoraj brez polovice ekipe, v ekipi so nastopili trije igralci U14, kar pa nas ni ustavilo, da nismo na zelo težkem igrišču pokazali, da smo boljši. Tekmo so zaznamovali znova slabi sodniki, grobi in arogantni gostje, ki so v slačilnici pustili pravo razdejanje, zmogli pa niso niti stiska rok po tekmi, da o pisanju komentarjev po tekmi niti ne govorimo, saj s tem kažejo samo svojo nesposobnost. Zadetek za domače je dosegel igralec tekme Grašič, ki pa na žalost ne bi smel nastopiti zaradi rumenih kartonov, ki jih je dobil pri mladincih, tako da so gostje dobili tekmo z 0:3. Prvo uradno tekmo za Naklo pa je na vratih zelo dobro odbranil Nejc Rezar.
V soboto popoldne so na gostovanje v Godešič odšli člani in dosegli remi. Prve pol ure smo prevladovali na igrišču, zapravili dve priložnosti ena na ena, za kar so nas kaznovali domačini s pravim evrogolom iz prostega strela. V prvem polčasu smo dobili tudi rdeči karton in domačini so prevzeli pobudo, v drugem polčasu pa so rdeči karton dobili tudi domačini. Po izključitvi smo znova prevzeli pobudo in zasluženo zadeli za izenačenje, za kaj več pa nam je zmanjkalo časa. Glede na slabo udeležbo igralcev na treningih, smo bili po tekmi lahko zadovoljni z videnim.
V nedeljo dopoldne so najprej igralci ekipe U14 nastopili v Stražišču in po zelo dobri igri in zadetku Kuharja dosegli remi. V ekipi je nastopilo kar nekaj mlajših igralcev zaradi bolezni in pa maloštevilne ekipe U14.
V nedeljo popoldne so nastopili na domačem igrišču še mladinci proti vodilni ekipi Jesenic, ki pa na žalost ni opravičila vlogo favorita in ni prišla v Naklo igrati nogomet. Prednjačili so z dolgimi žogami, grdimi prekrški in nekolturnim obnašanjem. V zadnji minuti smo imeli najstrožjo kazen, ki jo je mojstrsko izvajal Križaj, vendar je na žalost končala v prečki tako, da je ostalo pri začetnem rezultatu.
V torek je nastopila tudi ekipa U10 proti ekipi Ločana. Otroci so igrali, videlo se je, da že dolgo niso trenirali na travi, zato so delali veliko napak, ki pa jih bodo s treningi počasi odpravili.

Vsem ekipam čestitamo za dober štart v prvenstvo in upamo, da vsaj tako nadaljujejo.