Boljši od Bohinja

Postava Nakla: Uroš Zupan, Luka Legat (Žan Kalan 81’), Jan Bizaj, Matej Legat, Andrej Novinec, Dominik Porenta, Urban Arh, Jernej Rudi Finžgar, Primož Ferkulj, Tim Žontar, Mile Lasica

V predzadnjem krogu so si Naklanci na domačem terenu priigrali še tretjo spomladansko zmago. S 3:1 so bili boljši od Bohinja, rezultat pa bi bil lahko na obeh straneh še veliko višji, saj je bilo na tekmi veliko zapravljenih priložnosti, predvsem v drugem polčasu. Naklanci so že v prvem polčasu prišli do nekaterih lepih priložnosti in polpriložnosti, predvsem preko napadalca Žontarja. Zaradi zgrešenih strelov ali odvzetih žog pa do zadetka ni prišlo. Gol so si Bohinjci zabili kar sami, ko je Luka Legat z leve strani podal v kazenski prostor in iskal Ferkulja, a se je žoga odbila od bohinjskega igralca Uroša Iskre v gostujočo mrežo.

Drugi polčas so Naklanci začeli napadalno in prevzeli pobudo na igrišču. Spet je imel Žontar nekaj priložnosti, prav tako pa je nesrečno prazno mrežo zgrešil Ferkulj in se pri tem poškodoval, a je igro lahko nadaljeval. Tudi Bohinjci niso dolgo ostali dolžni in zapretili s prečko. Napovedali so izenačenje in ga tudi dosegli po zadetku Kovačiča z glavo. Po podaji Lasice v nadaljevanju igre je debitantski gol za člansko ekipo dosegel Porenta, v izdihljajih tekme pa je končni rezultat 3:1 postavil Žontar, ki je z osmim golom v spomladanskem delu upravičil sloves golgeterja ekipe.

Omeniti moramo, da je bila ekipa tokrat kadrovsko močno oslabljena. Trener Ciril Žontar je zato v ekipo vpoklical tudi nekaj mladinskih igralcev. Ti so trenerja s svojim nastopom več kot prepričali, zato bo nanje treba resno računati tudi v naslednji sezoni. Kako mlada ekipa je bila na terenu, pove že dejstvo, da je bila povprečna starost 20,5 let.

Pred nami je še zadnje kolo, ki bo v soboto ob 18.30 v Žireh. Navijače vabimo, da se nam pridružijo in da skupaj proslavimo težak, a zelo vzpodbuden drugi del sezone, ki je vsekakor lepa popotnica za naprej.