Poraza članske ekipe

NK Naklo : NK Jesenice
NK Lesce : NK Naklo

Postava Nakla: Dominik Kolenko, Dominik Porenta, Urban Arh, Matej Legat, Matjaž Žbogar (K) (Andrej Novinec 66’), Igor Iličić (Sanel Begić 51’), Mile Lasica (Aleksandar Marić 62’), Jan Bizaj, Janez Rakovec, Tim Žontar (Luka Legat 88’), Rok Čebulj (Andrej Boncelj 79’)

 

Po uvodni zmagi in porazu v spomladanskem delu je naklanska ekipa optimistično krenila v borbo proti Jesenicam. Na začetku tekme so bili Naklanci nevarnejši, ko sta imela Čebulj in Žontar nekaj odličnih priložnosti za realizacijo zadetka. Jeseničani so napade vztrajno odbijali, prihajali do prvih priložnosti v napadu in v 15. minuti celo zatresli naklansko prečko. Domačo mrežo je večino prvega polčasa ohranjal nedotaknjeno zanesljivi vratar Kolenko. V 39. minuti so Jeseničani izvajali kot, odbito žogo so spravili pred gol, kjer se je najbolje znašel Dalibor Budvač in tako železarje popeljal v vodstvo.

 

Čeprav so na terenu Jeseničani prevladovali, je ničlo na domači strani treba pripisati preveliki neodločenosti v golovi bližini, ko so navijači pričakovali nekaj več direktnih strelov na jeseniška vrata. Po omahovanju Naklancev, so do svojih priložnosti prihajali nasprotniki. V 59. minuti so tako Jeseničani pobegnili Naklancem in obrambna linija jih je s prekrškom ustavila na desni strani roba našega kazenskega prostora. Po izvajanju kazenskega strela je domača obramba nekoliko zaspala, do žoge je prišel Anto Bučić, ki je žogo le še preusmeril v naklansko mrežo.

 

Kljub dvem zaporednim porazom v Naklem že nestrpno čakamo sobotno tekmo z Britofom. Ob vrnitvi trenerja Žontarja in nekaterih domačih fantov v zeleno-beli dres vabimo vse navijače, da se nam pridružijo ob 17. uri na nogometnem igrišču v Britofu, da skupaj bodrimo Naklance v novi borbi.

 

Dolgujemo vam še poročilo iz prejšnjega kroga, ko so naši gostovali pri prvouvrščeni ekipi iz Lesc.

 

Postava Nakla: Uroš Zupan (Dominik Kolenko 46’), Urban Arh, Matej Legat, Matjaž Žbogar (K) (Andrej Novinec 88’), Dominik Porenta, Mile Lasica, Jan Bizaj, Grega Perko (Luka Legat 38’), Janez Rakovec, Rok Čebulj, Aleksandar Marić

 

Po zmagi v uvodnem krogu nad Železniki se je članska ekipa odpravila na prvo spomladansko gostovanje v Lesce. Prvi polčas so bolje začeli domačini, ki so Naklance držali na svoji polovici. Naši so napade dobro branili do nesrečne 21. minute, ko so Naklanci dobili neregularen zadetek. Napadalec Lesc se je znašel v prepovedanem položaju, žoga je končala v gol avtu, naš vratar Zupan je želel izvajati s petmetrske črte, vendar ga je stranski sodnik opomnil, da je treba izvajati prepovedan položaj z roba kazenskega prostora. Zupan je podal žogo Arhu v sredino na nekih 18 metrov, od koder naj bi se izvajal strel, vendar je glavni sodnik pustil igro, Leščani so žogo prestregli, Zajšek se je znašel sam pred Zupanom in mu ni bilo zatresti naklanske mreže. Po prvem golu se naši do odmora niso več pobrali. Po dveh napakah v obrambi, ko je obakrat izpadel igralec v obrambi, so Leščani z goloma Goriška v 36. in Zajška v 38. minuti že nakazali pot do zmage.

 

V drugem polčasu je igra domačinov nekoliko padla, Leščani so v drugem polčasu ob zanesljivi prednosti opravili vseh pet menjav. Naklanci so imeli več priložnosti kot v prvem polčasu, do častnega zadetka pa smo prišli po prekršku v napadu, ko je sodnik Gros pokazal na belo točko. Z enajstih metrov je domačo mrežo suvereno in rutinirano zatresel Rok Čebulj in s tem postavil končni izid tekme 3:1.