Peti tekmovalni krog

V petek je najprej na domačem igrišču nastopila ekipa U10 proti gostom Preddvor-Visoko. Ekipi se redno srečujeta na tekmah, ki so vedno napete in zanimive. Tekma je bila znova odigrana v dežju in blatu, zato čestitke mladim nadebudnežem.
V soboto pa prave poplave in tekme U16, U8 in U12 so vse odpadle zaradi nemogočih razmer, saj je bilo na igrišču v Naklem do pet centimetrov vode. Vse tekme so prestavljene na kasnejši datum.
To pa ni bila ovira za člane, ki so gostovali na Jesenicah in jih je pričakala prava njiva, saj je bilo dopoldne odigrano kar nekaj tekem. Ne sme pa to biti vzrok za slabo učinkovitost v napadu v prvem polčasu, ko smo kar tekmovali kdo bo zapravil lepšo priložnost, medtem ko so domačini iz treh strelov trikrat tudi zadeli. Pred polčasom pa je Varl le uspel zadeti mrežo domačinov, kar je napovedovalo vroči drugi polčas. In prav to se je tudi zgodilo, Varl je zadel še dvakrat, svoj prvenec pri članih pa je z zadetkom dosegel tudi Grašič, ki je dokazal kako lahko je brcniti žogo v nebranjeno mrežo. Tako smo povedli, vendar že kmalu v svojem kazenskem prostoru zrušili domačega napadalca in sodnik je pokazal na belo točko, ki so jo domačini tudi realizirali. Na koncu delitev točk na tekmi, ki bi jo morali glede na igro in priložnosti gladko dobiti v svojo korist.
V nedeljo so najprej na Visokem nastopili igralci ekipe U14. Po odličnem prvem polčasu in avtogolu domačih in kopico zapravljenih priložnosti so na odmor odšli z minimalno prednostjo. V drugem polčasu pa drug obraz in slaba igra, na lahko prejeti trije zadetki in domačini so se veselili. Janez je v zadnji minuti uspel oblažiti poraz.
Popoldne so na domačem igrišču mladinci gostili ekipo Lesc. Prikazali smo odlično igro in po zadetkih Rizviča, Grašiča in Križaja dvakrat zasluženo zmagali. Fantje so demonstrirali hitro in učinkovito igro, plod katere so bili štirje zadetki, lahko pa bi jih bilo tudi več. Čestitke vsem fantom za dobro igro.
V torek so v Sveti Duh odpotovali igralci ekipe U12 na preloženo sobotno tekmo. Imeli smo kar nekaj težav pri sestavi ekip, na koncu pa dosegli zmago, remi in dva poraza. Fantom čestitke za borbo in prikazano na tekmi.
Kot zanimivost pa še, da so v torek prvič na nogometnem igrišču trenirali šestletniki, ki so do sedaj hodili na krožek v šoli.