Nogometni turnir na Poljskem

Selekcija U13 se je pretekli konec tedna na vabilo pobratene občine Naklo nad Notecią udeležila turnirja v malem nogometu za igralce letnika 2008 in mlajše. Poljsko Naklo je od našega oddaljeno 1200 km, kar je pomenilo, da je našo ekipo čakala 15 urna vožnja do lokacije turnirja. Vožnja je poleg razgledov na raznoliko pokrajino ponudila tudi možnost za druženje in boljšo medsebojno povezanost moštva.

Takoj po prihodu v Naklo nas je čakal uradni trening v dvorani, kjer je potekal turnir. Po treningu, kjer smo se spoznali z dimenzijami igrišča in pravili igre, je sledil še obisk mestnega bazena. Ekipa je lahko uživala v vodnem parku s tobogani, poligonu z ovirami, izvedli smo tudi tekmovanje v podvodnem plavanju. Bazenu je sledilo kosilo v hotelu, popoldne pa so igralci izkoristili za počitek.

Naslednje jutro se je pričelo tekmovanje, ki je potekalo v obliki dveh skupin s po 5 ekipami, kjer je vsak igral vsakim. Kmalu po prihodu v dvorano se je potrdila naša domneva, da smo daleč najmlajša ekipa na turnirju. Kljub temu smo se nasprotnikom zoperstavili pogumno in borbeno ter celo povedli na prvi tekmi. Vodstvo in kasneje še točko smo izpustili iz rok v zadnjih minutah srečanja. V naslednjih tekmah smo bili v podrejenem položaju, vendar smo kljub temu izgubljali z minimalno razliko. Na zadnji tekmi dneva smo uspeli osvojiti točko, z malo več sreče bi se nam lahko nasmehnila tudi zmaga.

V večernih urah po turnirju je sledilo druženje in turnir v virtualnem nogometu, kjer je strokovni del kluba igralcem pokazal, da jih lahko nauči marsikaj tudi na ekranu, ne zgolj na igrišču.

Zadnji dan turnirja so bile zopet na sporedu 4 tekme. Tudi tokrat so se ekipe razvrstile v dve skupini po 5, kjer se je ena skupina borila za naslov prvaka, druga pa za razvrstitev. Tudi tokrat velja pohvaliti igralce, ki so se borili po najboljših močeh in osvojili nekaj točk, žal pa se nam je izmuznila zmaga.

Na podelitvi nas je čakalo prijetno presenečenje, saj je naš igralec in kapetan selekcije U13, Val Kovač, prijel nagrado, ki jo podelijo najmlajšemu udeležencu na turnirju, vratar selekcije Jaka Mark Slak pa je bil nagrajen z nazivom "najlepszy bramkarz". Pohvale gredo predvsem vodstvu kluba, ki je izbralo lepo novo klubsko opremo. Žal ni bilo nagrade za najlepši zadetek na turnirju, kjer bi zagotovo kandidiral Žiga Fajdiga, ki je nasprotnikovega vratarja premagal iz razdalje večje od 30 metrov. Žigi, ki je sicer član NK Šenčur, se ob tej priložnosti zahvaljujemo za udeležbo na turnirju in korekten odnos, ki ga je prikazal. Zahvala gre tudi NK Šenčur, ki je dovolil udeležbo domačinu na turnirju pobratene občine, čeprav ni več del lokalnega kluba.

Podelitvi je sledila dolgo vožnja v domače Naklo, kamor je ekipa prispela v ponedeljek zjutraj.

V imenu strokovnega vodstva NK Naklo se zahvaljujem staršem za podporo in zaupanje ter upam, da so se igralci imeli lepo in da so uživali ob spoznavanju novih kultur, držav ter prijateljev.