Poročilo članske tekme

Tekma z NK Ločan sobota 11.04.2015

 

Že pred samo tekmo z NK Ločan, smo vedeli da tekma ne bo lahka , saj v svojih vrstah ni bilo prvega strelca ekipe in drugega strelca GNL  Tima Žontarja ( kazen 4 rumenih kartonov),  manjkalo je še neka standardnih igralcev prve ekipe Šinkovec, Zupan, Begić, Damjanović. Nekateri pa  zaradi poškodb , ki jih vlečejo za seboj že kar nekaj časa,( Legat Matej, Arh Urban, Dino Suljanović, Tomaž Traven) in  nekaj igralcev na katere smo ob začetku spomladanskega dela zelo resno računali pa niso pripravljeni oz. sploh ne trenirajo redno  zaradi služb  Damjanović, Begić. Pogrešamo  pa domačega  fanta, Luko Križaja, ki je potencial  in ima za seboj že nekaj tekem v III. SLo ligi. Letošnja ekipa je dejansko sestavljena iz domačih igralcev , ki prihajajo iz Občine Naklo( 11 fantov), ter fantov iz bljižnjega Kranja, Tržiča in okolice in so zelo mladi .   Nekaj pa seveda imamo izkušenih borcev ki imajo za seboj že kar nekaj kilometrine  v igranju nogometa ( Ušlakar Gorazd vrnil se je iz Lesc, Pužem Žiga, Boncelj Andrej, Zupan Uroš). Iz Britofa se je vrnil eden perspektivnih mladih igralcev Rok Grašič, ki je kljub svoji mladosti tudi že nastopal v III.SNL-člani in II SML ligi. V članski ekipi je tako velik potencial ,saj je glavnina igralcev mladih starih med 17 in 23 let, tako da bi se ob boljšem pristopu do treningov in rednemu treniranju iz te ekipe dalo iztržiti bistveno več kot je dejanski pokazatelj  lestvica GNL.

Člansko ekipo NK Naklo tako sestavljajo: Petar Krasić, Uroš Zupan, Dominik Porenta, Čebulj Rok, Novinec Andrej ,Urban Arh, Košir Miha, Alen Damjanović, brata Legat Luka , Matej, Žiga Pužem, Gorazd Ušlakar, Jure Hudobivnik, Jean Ternik, Rok Grašič, Tim Žontar, Andrej Boncelj, Domen Šinkovec, Sandi Čosić, Sanel Begić,Tomaž Traven, Jaka Kogovšek, Primož Frkulj, Žan Kalan . Ekipa je številčna a na treningih bi s takšno številčnostjo zagotovo bilo drugače, ter posledično na tekmah.

 

Sama tekma je bila odigrana v zelo toplem popoldnevu in na trdem igrišču, ki pa je posledica vetrovnega vremena , ki je presušilo igrišče.  Nogometaši Nakla so se predstavili v dobri luči in zelo hitro povedli preko mladega napadalca Roka Grašiča v 5 minuti srečanja. Nato je bilo še nekaj zelo lepih priložnosti za povišanje rezultata s strani Gorazda Ušlakarja, sam pred vratarjem gostov a mu je vratar strel ubranil, ter Dominika Porente, ki je prišel v 16 meterski prostor in slabo zaključil strel z levo nogo.

Gostje so nekajkrat igrali na dolge podaje od vratarja  proti  napadalcema, sicer pa so gostje igrali na svoji polovici kombinatorno in z kombinatorno igro poskušali priti do našega dobro razpoloženega vratarja Petra Krasiča, ki je nekajkrat odlično posredoval pred nasprotniki z pravočasnim iztekanjem iz vrat ali pa  pri prekinitvah in kotih z izbijanjem žoge  iz svojega 16meterskega prostora. Sama igra med ekipama je bila dokaj borbena in požrtvovalna.. V eni izmed prekinitev  z desne strani, so gostje hitro ivedli prosti strel in nato s predložkom s strani prišli praktično sami pred vratarja Krasiča, prvi strel je uspešno blokiral Dominik Porenta , ki se je vrgel pred nasprotnika in preprečil strel na vrata , vendar se je žoga nato nesrečno odbila do Gašperja Kalana , ki je z strelom po tleh in med nogama našega vratarja dosegel izenačujoči zadetek v 65 minuti tekme.

Po prejetem zadetku so gostje dobili zagon in na vse načine poskušali doseči še en gol, ter tako z zmago zaključiti jesenski del prvenstva , ki se je zavlekel v pomladanski del. Vendar se je naša ekipa , ki je bila v povprečju stara 22 let, dobro branila in na koncu imela izjemno priložnost za zmagoviti zadetek ter zmago. Tako smo se z NK Ločan razšli z remijem 1:1, ter solidno igro kljub naši mladosti in neizkušenosti. Naj povem še da se je  v drugem polčasu poškodoval naš obrambni igralec Andrej Novinec, ki je tokrat odigral do poškodbe zelo dobro v obrambi. Prav tako je presenetil Sandi Čosić, ki kljub pomanjkanju treningov igra dobro. Omenim naj še “veterane” v ekipi Žiga Pužma, ki je poveljeval obrambi , ter Gorazda Ušlakarja  vezni člen med obrambo in napadom. Z svojim preigravanjem je Rok Grašič pokazal da odlično obvlada žogo , včasih  kar malo preveč  in tako spravljajl v obup nasprotne igralce, ko so občasno celo trije imeli ogromno dela  da so ga zaustavili z prekrškom. Za neodločen izid tekme so zaslužni prav vsi ki so stopili na igrišče, žal se nam tokrat ni izšlo po naših željah, saj gremo kljub mladosti in neizkušenosti v vsaki tekmi na zmago.

Nk Naklo je začelo tekmo v sledeči postavi: Petar Krasić, Jure Hudobivnik, Žiga Pužem, Andrej Novinec, Luka Legat, Dominik Porenta, Miha Košir, Gorazd Ušlakar,Sandi Čosić, Rok Grašič. Rok Čebulj, rezervni igralci: Jean Ternik, Jaka Kogovšek, Primož Frkulj,

 

V sredo ; 15.04.2015 nas čaka velika tekma  in sicer polfinalna pokalna tekma z drugoligaško ekipo NK Triglav Kranj, ki bo ob 17 uri na stadionu v Kranju.

 

Zapisal : trener članske ekipe Ciril Žontar