Zadnja tekma sezone 2013/14

Postava Nakla: Uroš Zupan, Rok Čebulj (Luka Legat 82), Jan Bizaj, Matej Legat, Andrej Novinec, Dominik Porenta, Urban Arh (Primož Ferkulj 19’), Sanel Begić, Janez Rakovec, Tim Žontar (K ), Mile Lasica

V zadnjem krogu so se Naklanci odpravili na gostovanje v Žiri. Šlo je za najbolj vročo tekmo sezone, pa ne na igrišču samem, ampak je temperatura dosegla vrhunec v tem letu. Tekmo so bolje začeli domačini, a tudi naši so prihajali do svojih priložnosti. Že zelo hitro, v 19. minuti, si je gleženj poškodoval Arh, ki ga je zamenjal Ferkulj. Domačini so bili hitrejši in iznajdljivejši, naša obramba pa je delala svoje napake. Temu moramo pripisati zadetka Žirovcev v 31. in 45. minuti. Poleg tega so domačini v prvem polčasu zadeli tudi dve vratnici. Med obema zadetkoma pa je eno od svojih priložnosti realiziral naš kapetan Žontar v 36. minuti, tako da so domačini med polčasom odšli v slačilnico z vodstvom 2:1. V prvem polčasu je bila tekma prekinjena v 21. minuti. Razlog je bil zadnji nastop dolgoletnega vratarja Mateja Albrehta, ki se je poslovil od NK Žiri. Ob tem Albrehtu v NK Naklo čestitamo za dolgo kariero. Kot zanimivost naj povemo, da smo v vratih Žirovcev tokrat videli kar tri vratarje. Ob menjavi Albrehta je v igro vstopil Žiga Krivina, ki je bil zamenjan v 77. minuti, ko je v igro vstopil Danijel Mohorič.

Ob eni izmed priložnosti v drugem polčasu je prišlo do sumljive situacije, kjer bi lahko sodnik pokazal na belo točko za Naklance. A sodniška piščalka je ostala nema, vendar so naši kmalu po tem preko Rakovca izenačili. S tem so Naklanci v 60. minuti dobili nekaj upanja in naleta, a le za kratek čas. Že minuto kasneje je Eržen s pravim evrogolom matiral Zupana. Bilo je še nekaj priložnosti na obeh straneh, Žirovcem je tik pred koncem tekme uspelo povišati na 4:2, s čimer je Naklancem dokončno zmanjkalo možnosti, da se borijo za izenačenje.

S tem je sezona končana. Naklanci so s 13 točkami ostali na dnu razpredelnice, vendar je treba povedati, da so kar 10 točk dosegli spomladi. To daje že nekaj več optimizma pred naslednjo sezono. Pohvale gredo vsem igralcem, odlikujeta nas mladost in tovarištvo, kar pomeni, da se oblikuje prava ekipa za prihodnost. Čestitke in zasluge gredo tudi mladinskim igralcem, ki so prišli pomagat starejšim kolegom. Strokovni štab s trenerjem Cirilom Žontarjem na čelu napoveduje nekaj okrepitev, ki pa naj za zdaj ostanejo še skrivnost. S trdim delom in treningi lahko ustvarimo homogeno ekipo za naslednjo sezono in ob tem tudi rezultat ne bo izostal. Tudi v naslednji sezoni vabimo gledalce, naj se nam pridružijo na tekmah, tako na domačem igrišču kot tudi na gostovanjih.