Zadnji teden

V četrtek so najprej na domačem igrišču odigrali svojo zadnjo tekmo jeseni igralci ekipe U12. Nasprotnik je bil Nk Ločan A. Ekipa A je še enkrat več dokazala, da da jim je težko parirati in zasluženo dvakrat zmagala. Ekipa B pa je s pomočjo Lina in Urha dosegla zmago in remi, čeprav so že zaostajali za dva zadetka. Čestitke ekipi za dobro igro v jesenskem delu.
V soboto so na domačem igrišču nasprotnike iz Žiri pričakali kadeti in po slabem začetku tekme in evrogolu gostov, že v prvem polčasu odločili zmagovalca. Izkazal se je Luka s svojo prvo tekmo na velikem igrišču, zadel pa je dvakrat. Zadetek za izenačenje je prispeval Domen, ki je v slogu pravega kapetana poskrbel za izenačenje iz prostega strela. V drugem polčasu smo prednjačili z neizkoriščenimi priložnostmi, kar moramo popraviti. Zadetek iz prostega strela je prispeval Rok, gostje pa so na koncu uspeli ublažiti poraz.
Člani so popoldne odpotovali na težko gostovanje v Lesce, kjer so nas pričakali motivirani domačini. Domačini so povedli po predložku pred naša vrata in po neodločnosti naše obrambe. Potem smo pritisnili proti domačim vratom, vendar nismo uspeli zadeti, če pa smo bili prenevarni pa nas je ustavil neverjetni stranski sodnik, ki je kot po tekočem traku dvigal zastavico za nedovoljen položaj, čeprav je bilo vse regularno. Tekma je zaradi teh odločitev postala zelo napeta, kar pa so bolje izkoristili domačini, ki so še enkrat zadeli po identični akciji kot pri prvem zadetku. V zaključku tekme smo uspeli zadeti preko Ercegoviča, za kaj več pa nam je zmanjkalo časa in naklonjenosti sodnikov. Ekipa je doživela prvi poraz to jesen, zato je bilo razočaranje veliko. Članska ekipa odhaja na zaslužen počitek, s pripravami za pomladanski del pa začnemo januarja.
V nedeljo so najprej v Kranju gostovali igralci U14, proti ekipi Nk Triglav. Znova smo pokazali dobro igro, vendar nismo uspeli zadeti kljub lepimi priložnostmi. Luka je bil znova najbolj nevaren in je s svojo hitrostjo skrbel za nemir pri domačih in istržil tudi rdeči karton domačega branilca. Jaka je dobro branil vrata, vendar je moral trikrat pobrati žogo iz svoje mreže. Še enkrat več je ekipa dokazala kako lepo napreduje.
Zadnjo tekmo jeseni so v nedeljo popoldne odigrali mladinci na gostovanju v Lescah. Ekipa je bila pripravljena, da odnese vse tri točke in to nam je tudi uspelo. Fantje so znova dokazali, da so pravi in po zadetku Grašiča iz najstrožje kazni in Rizvića zasluženo odnesli zmago. Na tekmi je znova briljiral sodnik s svojimi napačnimi odločitvami, saj bi moral domačemu igralcu ob prekršku za najstrožjo kazen pokazati drugi rumeni karton, on pa ga je pokazal nekemu drugemu igralcu, ki ni bil nič kriv. Zaslužena zmaga naše ekipe, saj so pokazali veliko več kot domačini, premagali pa so tudi nedoraslega sodnika.
Ekipe nogometnega kluba Naklo so zaključile s tekmovanji, zato v naslednjih dneh pričakujemo zaključne komentarje trenerjev.